Sunday, January 12, 2014

Algus

Aasta tagasi alustasime me Annaliisaga tervislikku toitumist, mis peale kaht kuud kadus. Mõtlesime peale aasta möödumist uuesti proovida. Lisan siia siis eelmine aasta Annaliisa poolt kirja pandud blogi lingi. Seega otsustasin teha täiesti uue blogi ja seekord kirja panna, kuidas meil läheb, millest me toitume ja mida me ka niisama teema.
Iga uus algus on raske ja eriti ilmselt esimene nädal ja esimene päev, kuid kui need saab üle elatud, siis ilmselt läheb ka kergemaks. 
Tahaks tohutult ka piltidega illustreeida seda blogi toitudest, mis me sööme ja teeme, aga kahjuks on meie kaamera laadijajuhe kuskile jalutama läinud kolimise käigus ja telefoni kvaliteeti teate isegi, kuid mõned pildid vast ikka saab. 
Kuna me oleme siiski kaks eraldi seisvat isiksust, siis meie mõtted ja ka toitumine mingil määral ka erinevad ja seega mis üks või teine meist kirja panem on siiski selle inimese mõtted, kes need on kirja pannud. 

TEISIPÄEV
Hommikusöök - täisterahelbed vaarikatega ja pirnijogurt (sest sellest tuli lahti saada :D), greip
Lõuna - ahjus küpsetatud kana maitseainetega (kusjuures enamjaolt kasutame ainult looduslikku tsilli ja paprikapulbrit ja ka vähesel määral soola), praetud seened. Annaliisal olid hulgas veel juurviljad, aga mina lihtsalt ei jõudnud eelmine õhtu valmis lõigata endale.
Õhtu - Kodusjuustu (ma ei ole just suur kodujuustu fänn), tomat, sibul, kurk ja tükk musta šokolaadi.
Vahepalad - Light piimaga latte (kuna seda oli kohvikus nii palju) ja soja piimaga latte, porgandid. 

Esimene päev möödus palju kergemini, kui ma kardsin. Õhtuks oli menüüd kodujuust, mille väga suur austaja ma just pole, kuid mõtlesin, et okei, lähen vahin seda kodujuustu letti. Lõpuks pistsin korvi rasvata kodujuustu ja kodujuustu krevetinuudlitega. Mulle kunagi see teine variant meeldis, kuigi ma tean, et see pole just kõige parem variant, aga see oli alla hinnatud ning ma võisin seda endale lubada. Tulin koju, lõikasin sisse kurki, tomatit ja punast sibulat ning armusin sellesse rooga.  

KOLMAPÄEV
Hommikusöök - täisterakaerahelbepuder banaani ja maapähklivõiga, greip.
Lõuna -  Tatra - tuunikalaroog (tuunikala oli tomatikastmes)
Õhtu - Tatra - tuunikalaroog, tomat, kurk, jalapeno
Vahepalad - Soja latte, pomelo

Pidime tegema väikse muudatuse algse menüü osas, kuna tehes tatra-tuunikala rooga, sai seda jälle sõjaväele tehtud. Ilmselt teeme muudatusi ka muudes päevades ja peame õppima tegema toitu normaalses koguses. Hommikul üle pika aja putru süües oli tõesti selline tunne, et võikski ainult sellest toituda, kuna mulle nii maitses. Me teeme putru ilma soola ja suhkruta ning piima asemel veega.

NELJAPÄEV
Hommikusöök - Neljaviljakrõbsukid väherasvase maitsestamata jogurtiga, maapähklivõi
Lõuna - kanafilee ja muna
Õhtu - tatra-tuunikalaroog, tomat, kurk, sibul
Vahepalad - soja cappuccino, porgand, banaan, soja piimaga kohv, greip

Kui varem sõin krõbuskeid lihtsalt maitsestamata jogurtiga ja hiljem väherasvase ananassijogurtiga, siis nüüd, kus mul on prisma kodupood, leidsin sealt väherasvase maitsestamata jogurti. Ma olen üpris õnnelik selle leiu üle. Kahju on muidugi sellest, et seda ananassijogurtit pole ma ammu enam kuskil näinud. See oli üks mu suur lemmik.

REEDE
Hommikusöök - Täisterakaerahelbepuder, banaan, pähklivõi, kohv sojapiimaga, greip
Lõuna - Boosti keskmine smuuti
Õhtu - Väherasvane kodujuust, tomat, kurk, sibul
Vahepalad - soja latte

Kuna lõuna paiku viibisime poes, siis tuli leiutada mingi muu lõunasöök ja üks smuuti oli minu arvates väga hea asendus söögikorrale. Kuna aga Annaliisa haige on veidi, siis tema võttis sealt kuuma joogi.

LAUPÄEV
Hommikusöök - Täisterakaerahelbepuder, banaan, pähklivõi, kohvi sojapiimaga, greip
Lõuna - Kõrvitsapüreesupp kookospiimaga
Õhtu - Läätsesupp
Vahepala - porgand, paprika

Kuna käisin taas poes, siis lõuna jäi päris hiliseks ja koduseks, õnneks oli mu ema teinud midagi väga sobilikku ja sain enne ühikasse minemist veits kosutada end. Annaliisa sõi kodujuustusalatit. Läätsesupp oli võrratu. Parajalt vürtsine nagu meile meeldib. Aga suhteliselt võimatu on seda pekki keerata ka. See on üks lihtsamaid tervislikke toite, kuigi selle tegemine võtab aega, aga ka mitte üle 1 tunni.

PÜHAPÄEV
Hommikusöök - Banaanipannkoogid, greip, kohv sojapiimaga
Lõuna - Seenerisotto
Õhtu - Läätsehautis ja pihvid
Vahepala - Sojalatte

Läätsehautis, mitte supp just seetõttu, et peale eilset söömist jäi sellest järgi rohkem hautise laadne asi, aga see on ka maitsev, lihtsalt ilma vedelikuta. Kui miskit vaja praadida, siis kasutame kookoserasva.

Lisan ka mõningaid pilte, aga kvaliteedi eest ei vastuta.


Meie taimne toidumoon.


Hommikusöögi tarbeks


Kookoseõli


Banaanipannkoogid


Banaanipannkook maapähklivõiga


Seenerisotto

Krevetinuudlitega kodujuust koos tomati, kurgi ja sibulaga


Tuunikalatatraroog koos jalapeno, kurgi ja tomatiga

No comments:

Post a Comment